Aan familie Deresteau een nieuwe vierblad hoog rendement scheepsschroef (1550 mm) en DMK-HR straalbuis (1560 mm) mogen leveren. Het onderwaterschip van de MVS Remacum leent zich goed voor de inbouw van een straalbuis. Daarbij bleek uit de door ons gemaakte rendementsberekeningen dat er een grote efficiency winst te behalen viel door dit te combineren met een nieuwe hoog rendement scheepsschroef. 

De snelheid van het schip is toegenomen met +- 2km/h. Daarbij is er een brandstofbesparing van 10 tot 15 liter per uur. Na een beladen proefvaart blijkt dat de spoed nog iets te zwaar staat, dit lossen wij bij de eerste volgende reparatie op. Daarbij bouwen wij hiervoor gebruikte oude scheepsschroef om naar een Kaplan model, dit zodat er voor de Remacum ook een goed bruikbare reserve schroef beschikbaar is.

Meer weten over onze DMK-HR straalbuis? Lees er hier meer over