Verkoop en Advies

Verkoop en advies scheepsschroeven

Om een hoger rendement uit een schip te halen kan een nieuwe scheepsschroef een goede oplossing zijn. Op basis van de huidige situatie kunnen wij bepalen in hoeverre een investering rendabel en/of noodzakelijk is.

Wij staan voor een eerlijk en objectief advies. Mocht bijvoorbeeld uw schroef niet aan vervanging toe zijn, maar u wilt nu wel een straalbuis aanschaffen? Dan kunnen uw bestaande schroef ook aanlassen/aanpassen zodat deze geschikt is voor gebruik in een straalbuis. Ook maken wij rendementberekeningen op maat, zo weet u wat een bepaalde investering zal opleveren.

Scheepsschroeven

Voor diverse nieuwprojecten en bestaande schepen hebben wij nieuwe scheepsschroeven ontworpen en geleverd. Sectoren die wij bedienen zijn o.a. de  binnenvaart, coasters, baggervaart, visserij en jachtbouw.

Ervaring uit de praktijk gecombineerd met moderne (3D) ontwerp technieken helpen ons om tot een goed ontwerp te komen voor verschillende type schepen. Onze schroeven/ontwerpen kunnen onder keur van alle bekende classificatie bureaus worden geleverd. Ontwerpen zijn afgestemd op gebruik van het schip in de praktijk, vaargebied en de wensen van u als klant. Onze platte organisatie helpt ons om dit kostenefficiënt en klantgericht te doen.

Nieuw geleverde schroeven worden nagemeten in onze werkplaats, wanneer de schroef niet aan onze kwaliteitseisen voldoet, dan corrigeren we dit, of we laten de schroef opnieuw gieten. Daarbij controleren en verbeteren wij de aangebrachte anti-zingranden. Ook hebben we een ruime voorraad gebruikte scheepsschroeven liggen die pas gemaakt kunnen worden

Aanvullende dienstverlening

Bij hermotorisering van een schip dient er een torsie-trilling berekening gemaakt te worden. Om deze berekening te kunnen uitvoeren is een GD-Kwardraat nodig.  Deze berekening kunnen wij op basis van de bestaande scheepsschroeven uitvoeren.

Straalbuis en schroef voor Gendtia (foto’s genomen tijdens het inbouwen)

Straalbuis en schroef voor de M/S Navigare

In dit specifieke voorbeeld een groter formaat straalbuis en schroef geleverd. De motor hoeft nu minder toeren te draaien om tot dezelfde stuwkracht te komen (directe brandstofbesparing en uitstoot reductie).